Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Π.Ε.Σ.: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και κάθε Δευτέρα θα γίνεται η πληρωμή της σταφίδας από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) , ανάλογα με το χρόνο παράδοσης του προϊόντος .
Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει η ΠΕΣ στους σταφιδοπαραγωγούς μας , κάτι που δείχνει τη φερεγγυότητά της , αλλά και τη δυναμική της στις ξένες αγορές .
Εκτός από τους σταφιδοπαραγωγούς , τα χρήματα περίμενε και η τοπική μας αγορά , που βασίζεται εδώ και χρόνια στο μεγαλύτερο μέρος της στα αγροτικά εισοδήματα και η ΠΕΣ αποτελεί το στήριγμά της .
Να θυμίσουμε ότι η πηγή προκαταβολής όπως έχει , όπως έχει ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣ , ήταν στο 1,45 ευρώ/κιλό , που με βάση τις εκτιμήσεις και τις αντιδράσεις της αγοράς , κρίθηκε ως υψηλή για τις συνθήκες των ευρωπαϊκών οικονομιών και τον ανταγωνισμό από την φθηνή σουλτανίνα .

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Μετά τα αισιόδοξα μηνύματα της αγοράς για τις αυξημένες φετινές τιμές ελαιολάδου ,  άρχισαν να εμφανίζονται από το τέλος της περασμένης εβδομάδας αρνητικές εκτιμήσεις για πρόωρη συρρίκνωση και επανεκτίμηση προς τα κάτω…
Να σημειωθεί ότι από τις 19 Νοεμβρίου η ΠΕΣ ξεκίνησε να παραλαμβάνει μόνο το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέχρι 3 γραμμές , στα 2,35 ευρώ/κιλό .
Η παραλαβή θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο χώρο παραλαβής της ΠΕΣ στον Σελινούντα . Οι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με το ελαιόλαδο το παραστατικό έκθλιψης από το ελαιοτριβείο .
Για το βιολογικό ελαιόλαδο , το παραστατικό έκθλιψης πρέπει να είναι μόνο από πιστοποιημένο ελαιοτριβείο.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 26910-81709 .


        Αναφορά :  Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ,        
                            (26/11/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου