Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ 2012-2013


   «H περιοχή της Αιγιάλειας θα έχει μια πολύ καλή παραγωγή ελαιόκαρπου καθώς και πολύ καλή ποιότητα ελαιόλαδου»,  όπως ανέφερε στο www.aigialeianews.gr, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο οποίος είναι παράλληλα και αισιόδοξος ότι οι τιμές θα είναι ανεβασμένες.


   «Ξεκινά η συγκομιδή του ελαιόκαρπου. Από ότι φαίνεται η περιοχή της Αιγιάλειας θα έχει μια πολύ καλή παραγωγή, και σύμφωνα με τα στοιχεία μας θα έχει επίσης και πολύ καλή ποιότητα. Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι βροχές του φθινοπώρου βοήθησαν έτσι ώστε να έχουμε και καλή παραγωγή αλλά να έχουμε και μια πάρα πολύ καλή ποιότητα. Σε λίγο καιρό η Π.Ε.Σ. θα ανακοινώσει και τις τιμές της νέας σοδειάς. Στο συμβούλιο που θα κάνουμε μέσα στον Νοέμβριο θα αποφασιστεί ποιες θα είναι οι τιμές της νέας σοδειάς και κάθε πότε θα παίρνουμε. Εκτιμούμε πάντως ότι οι τιμές φέτος θα είναι ανεβασμένες. Έχουμε ένα καλό δείγμα για την νέα παραγωγή, ότι θα είναι καλύτερη από πέρυσι και ως προς τις τιμές και ως προς την ποιότητα και την ποσότητα».
    Σύμφωνα με ενημέρωση της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) η παραλαβή ελαιολάδου εσοδείας 2012-2013 έχει ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012. Η παραλαβή γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο χώρο παραλαβής της Π.Ε.Σ. στον Σελινούντα. Οι παραγωγοί θα πρέπει επιπλέον να προσκομίζουν μαζί με το ελαιόλαδό τους, και το παραστατικό έκθλιψης από το ελαιοτριβείο. Ειδικότερα για το Βιολογικό ελαιόλαδο, το παραστατικό έκθλιψης πρέπει να είναι μόνο από πιστοποιημένο ελαιοτριβείο.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26910 – 81709

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου