Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


Αιγείρα
Βαλιμίτικα
Ακράτα (Συλιβαινιώτικα - Κράθιο)
Τέμενη
Ποροβίτσα
Διγελιώτικα
Κρυονέρι
Αίγιο – Αλυκή
Πλάτανος
Άκολη
Τράπεζα  (Πούντα)
Σελιανίτικα
Διακοπτό
Λόγγος
Ελαιώνας
Καμάρες
Ροδιά
Λαμπίρι
Νικολέικα – Ριζόμυλος
Παναγοπούλα


Παραλία Αιγείρας


Ξεκινώντας από την ανατολική πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας η πρώτη παραλία που συναντάμε είναι αυτή της Αιγείρας, όπου σαν ζωγραφιά απλώνεται, με τους πευκώνες να φλερτάρουν με τα ελαιόδεντρα δίπλα της. Η παραλία είναι με άμμο και βότσαλο και η θάλασσα αρκετά καθαρή.


Παραλία Ακράτας


Μια μεγάλη, πολύ καλά οργανωμένη παραλία. Αποτελείται από ψιλό χαλίκι και έχει βραβευθεί παλαιότερα με γαλάζια σημαία. Πολλά μαγαζιά και ταβέρνες την πλαισιώνουν.


Παραλία Ποροβίτσας


Εκτείνεται δυτικά του ποταμού Κράθη. Μια ήσυχη παραλία με κρυσταλλένια νερά. Η ακρογιαλιά εμπλουτίζεται με χαλίκι από τον ποταμό. Τελευταία οικοδομούνται σύγχρονες και καλαίσθητες παραθεριστικές κατοικίες. Επίσης, σε κοντινή απόσταση από την παραλία λειτουργεί camping.

Παραλία Κρυονερίου


Συνεχίζοντας προς τα δυτικά συναντάμε την μικρή αλλά πανέμορφη παραλία Κρυονερίου. Το τοπίο σε μαγεύει συνδυάζοντας άψογα το πράσινο του βουνού με το μπλε της θάλασσας. Εύκολα ξεχνάς τα προβλήματα και αφήνεσαι στους ήχους και στα χρώματα να σε παρασύρουν.


Παραλία Πλατάνου


Επίσης μια ήσυχη παραλία, με άμμο και βότσαλο.


Παραλία Τράπεζας (Πούντα)


Άλλη μια διέξοδος από τον πανικό και τη φασαρία της πόλης. Από ψηλά σε πανοραμική θέση βρίσκεται το χωριό της Τράπεζας και από κάτω η παραλία. Μια ήσυχη μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία. Τα νερά της από τα πιο καθαρά με απότομο βάθος και λίγους αχινούς στα βαθιά, εκεί όπου δεν πατώνεις. Το βότσαλο δεν είναι «άγριο» οπότε δεν δυσκολεύει την είσοδο στη θάλασσα. Υπάρχουν ελάχιστες ταβέρνες. Προς την ανατολική πλευρά της παραλίας, υπάρχει ένα όμορφο beach bar που παρέχει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εκεί έχει αρκετό κόσμο. Με ανεβασμένη διάθεση και σούπερ μουσική να παίζει από το beach bar, είμαστε έτοιμοι για βουτιές. Αν σας αρέσουν οι ρακέτες στην παραλία ο χώρος το επιτρέπει, και πολλοί επιδίδονται σε αυτό το σπορ!


Παραλία Διακοπτού


Στο Διακοπτό θα βρείτε 3 όμορφες παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Η πρώτη βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι του Διακοπτού. Η δεύτερη βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο από το λιμάνι προς το ποτάμι και η τρίτη είναι η γνωστή παραλία Εγκάλη που βρίσκεται στο τέλος του παραλιακού δρόμου από το λιμάνι προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη δεύτερη παραλία. Η παραλία Εγκάλης είναι η πιο πολυσύχναστη. Όμορφη παραλία με άμμο, αρκετά καθαρή. Ο συνδυασμός του πράσινου των δέντρων που την πλαισιώνουν με το γαλάζιο της θάλασσας κάνουν την ατμόσφαιρα μαγική και το τοπίο σε ταξιδεύει! Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχουν όμορφα beach bar, όπου παρέχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, δροσιστικά κοκτέιλ και ανεβαστική μουσική!



Παραλία Ελαιώνα

Μόλις 5 χιλιόμετρα δυτικά του Διακοπτού, βρίσκεται το γνωστό τουριστικό θέρετρο Ελαιώνας (Τρυπιά). Με μια από τις πιο όμορφες και καλά οργανωμένες παραλίες στο δήμο. Η παραλία είναι με άμμο και βότσαλα και η θάλασσα αρκετά καθαρή. Διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες από τα μαγαζιά. Επίσης, διαθέτει παιδική χαρά για τους μικρούς και γήπεδο beach-volley για τους μεγαλύτερους επισκέπτες, όπου το καλοκαίρι διοργανώνονται τουρνουά. Δίπλα από το γήπεδο υπάρχει ένα μεγάλο παρκινγκ για διευκόλυνση των οδηγών. Στον παραλιακό δρόμο κάτω από τις πανύψηλες μοσχοϊτιές, που δίνουν στον τόπο μια ξεχωριστή ομορφιά, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από καφέ μπαρ και όμορφα γραφικά ταβερνάκια. Το περιβάλλον είναι ιδανικό για απογευματινές ποδηλατοβόλτες και για βραδινούς περιπάτους.



Παραλία Ροδιάς


Μια μικρή, ήσυχη παραλία με βότσαλο για όσους αναζητούν ηρεμία. Η θάλασσα ρηχή και πολύ καθαρή.


Παραλία Νικολεΐκων – Ρυζομύλου


Νικολέικα και Ρυζόμυλος, δύο γραφικά χωριά στους πρόποδες του βουνού, που μοιράζονται την ίδια όμορφη βοτσαλωτή παραλία. Η θάλασσα είναι καθαρή. Ακριβώς πάνω στην παραλία υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια, τα οποία παρέχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Είναι μια μεγάλη σε πλάτος παραλία, σχεδόν 20 μέτρα μέχρι το δρόμο. Διαθέτει ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχείο.


Παραλία Βαλιμιτίκων


Τα Βαλιμίτικα διαθέτουν δύο παραλίες, εκατέρωθεν του ποταμού Σελινούντα, ο οποίος διασχίζει την ανατολική πλευρά του χωριού σε μια παραλιακή ζώνη που εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων. Η μια παραλία είναι κομμάτι της ευρύτερης παραλίας Νικολεΐκων-Ρυζομύλου-Ελίκης, ενώ η άλλη βρίσκεται ακριβώς στον κύριο οικισμό του χωριού.


Παραλία Τέμενης


Μια γραφική παραλία με άμμο και βότσαλο, αρκετά καθαρή. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια, δίπλα στο κύμα. Στην περιοχή βρίσκεται και το γνωστό παραθεριστικό κέντρο - camping (του ΟΠΑΚΕ - ΟΤΕ)


Παραλία Διγιελιωτίκων



Άλλη μια πολυσύχναστη παραλία. Βραβευμένη παλαιότερα με γαλάζια σημαία. Αρκετά μεγάλη σε μήκος  και πλάτος, με βότσαλο. Η θάλασσα αρκετά καθαρή. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, υπάρχουν κάποια όμορφα ταβερνάκια και εστιατόρια, όπου παρέχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μια καλή πρόταση για βραδινή έξοδο με καλό φαγητό και θέα τη θάλασσα!



Παραλία Αιγίου – Αλυκή


Η παραλία του Αιγίου, βρίσκεται δίπλα στην φυσική λιμνοθάλασσα με τα αγριοπούλια. Έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία το 2011. Η θάλασσα αυτή είναι από τις πιο καθαρές. Είναι μια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ντουζιέρες, και ναυαγοσώστη. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν καφετέριες που παρέχουν και ξαπλώστρες. Επίσης, η περιοχή είναι σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, όπως είναι το surf και το kite-surf.


Παραλία Άκολης



Συνεχίζοντας δυτικά του Αιγίου συναντάμε τον οικισμό της Αβύθου, με μια από τις πιο γνωστές και τουριστικές παραλίες του δήμου, την παραλία Άκολης. Η θάλασσα είναι καθαρή και βαθιά και όταν είναι ήρεμη μεταμορφώνεται σε καθρέφτη που αντανακλά κάθε στοιχείο της γης και του αέρα. Η παραλία είναι με βότσαλο. Διαθέτει αρκετά  ενοικιαζόμενα δωμάτια και πλήθος από εστιατόρια και καφέ μπαρ ακριβώς επάνω στη θάλασσα, δίπλα στο κύμα..!! Η ανατολική πλευρά της παραλιακής ζώνης είναι πεζοδρομημένη και διαθέτει ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Επίσης, διαθέτει εγκαταστάσεις beach volley και ενοικιαζόμενα ποδήλατα-τσουλήθρες-κανό θαλάσσης. Διαθέτει ένα μεγάλο χώρο παρκινγκ, δίπλα στο οποίο βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου). Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω κίνηση στο δυτικό κομμάτι της παραλιακής ζώνης, η οποία είναι ασφαλτοστρωμένη, γίνεται και αυτή πεζή, καθώς απαγορεύεται η είσοδος των τροχοφόρων όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος. Η θέα της είναι αρκετά ελκυστική ακόμα και το χειμώνα όπου μπορείς να απολαύσεις ένα ζεστό καφέ δίπλα στη θάλασσα.



Παραλία Σελιανιτίκων


Επόμενη στάση στην κοσμοπολίτικη παραλία των Σελιανιτίκων. Η θάλασσα πιο ρηχή με καθαρά νερά και βοτσαλωτή παραλία. Σε όλο τον παραλιακό δρόμο υπάρχει πλήθος από εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ μπαρ. Ένα μέρος του παραλιακού δρόμου παραμένει εκτός κυκλοφορίας για τα τροχοφόρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε οι πεζοί μπορούν να απολαύσουν άνετα την βόλτα τους. Επίσης, λειτουργεί λούνα παρκ και θερινός κινηματογράφος. Δίπλα από τον κινηματογράφο λειτουργεί έκθεση με μεγάλη ποικιλία από βιβλία για τους φίλους της ανάγνωσης. Λίγο πριν την παραλία, θα συναντήσουμε και τα ιαματικά λουτρά. Η περιοχή διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στη θάλασσα!


Παραλία Λόγγου


Η παραλία αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης. Εκεί που τελειώνει ο παραλιακός ασφαλτοστρωμένος δρόμος των Σελιανιτίκων αρχίζει η παραλία του Λόγγου όπου εκεί η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος χώρος παρκινγκ. Μια γραφική παραλία που παντρεύει το πράσινο των δέντρων με το μπλε της θάλασσας. Ένα τοπίο ταξιδιάρικο και μαγευτικό! Εκεί υπάρχουν λίγα αλλά πολύ φημισμένα μπαράκια πάνω στο κύμα, οπού το βράδυ δυναμώνουν τη μουσική, ανάβουν κεριά και προσφέρουν δροσιστικά κοκτέιλ..!!


Παραλία Καμαρών (Μπούκα – Ακονιά - Πεύκα)


Είναι μικρές ήσυχες παραλίες στην περιοχή των Καμαρών. Η παραλία με βότσαλο και η θάλασσα βαθιά με πεντακάθαρα νερά. Μπορείτε να βρείτε λίγη σκιά στα δεντράκια που την πλαισιώνουν.

Παραλία Λαμπιρίου


Στην περιοχή αυτή θα συναντήσουμε αρκετές παραλίες. Η πρώτη είναι μια ήσυχη βοτσαλωτή παραλία, με γραφικά ταβερνάκια και εστιατόρια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.
Στη συνέχεια, προχωρώντας προς Πάτρα από την παλαιά εθνική οδό, λίγα μέτρα πιο πέρα (κάτω από τον οικισμό της Ζήριας) συναντάμε έναν ιδιαίτερο ορμίσκο που ξεπροβάλει μέσα από τα καταπράσινα δέντρα και σε μαγεύει. Μια μικρή βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται ένα πανέμορφο beach bar που παρέχει ξαπλώστρες, ομπρέλες και δροσερά κοκτέιλ! Η βραδινή θέα της είναι επίσης μαγευτική καθώς αφήνεσαι να σε παρασύρει η πανοραμική θέα του ουρανού!!
Πιο δυτικά θα συναντήσουμε το οργανωμένο camping.


Παραλία Παναγοπούλας


Προχωρώντας προς Πάτρα από την παλαιά εθνική οδό φτάνουμε στο ύψος της Παναγοπούλας. Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι ανεκτίμητη. Οι παραλίες της περιοχής είναι με βότσαλο. Η θάλασσα πολύ καθαρή με βαθιά κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν δύο πολύ γνωστά beach bar στην περιοχή όπου προσελκύουν πλήθος κόσμου όλη την περίοδο του καλοκαιριού. Παρέχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, επίσης υπάρχουν ντουζιέρες, αλλακτήριο ρούχων και άνετο πάρκινγκ. Επιπλέον, λειτουργεί σχολή κατάδυσης και μπορείτε να κάνετε τις πρώτες σας βουτιές με μπουκάλες ή αν ξέρετε ήδη, να νοικιάσετε εξοπλισμό καθώς να κάνετε και μαθήματα για να πάρετε το πρώτο σας δίπλωμα..!!

Πηγές – αναφορά:


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου