Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ένα φωτεινό Χριστουγεννιάτικο καραβάκι θα στολίσει το λιμάνι του Αιγίου!!!

Αναδημοσίευση από: http://www.filodimos.gr/id/

Μια τρυφερή παιδική ανάμνηση κι ένα έθιμο που ευτυχώς αναβιώνει και ολοένα διαδίδεται. Το χριστουγεννιάτικο στολισμένο καραβάκι, που αποτελεί τον παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, θα ομορφύνει και θα δώσει μια νότα χαράς και γιορτινής λάμψης στο λιμάνι του Αιγίου και μάλιστα θα παραχωρηθεί δωρεάν από έναν φίλο της πόλης μας!


Ο κ. Γιάννης Κωσταράς από τη Ναύπακτο, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, ασχολείται ερασιτεχνικά με χειροποίητες φωτιστικές κατασκευές. Κάποια έργα του θαυμάσαμε το καλοκαίρι στην παραλία Αιγίου, στο μικρό πάρκο της αρχής της Τεμπελόραχης. Αυτή τη φορά, ο κ. Κωσταράς παραχωρεί χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου, ένα ωραίο φωτεινό χριστουγεννιάτικο καράβι, διαστάσεων 2,5 x 5 μ., που θα φωτίζεται με φωτοσωλήνες στον ιστό και στο σκαρί του και στη βάση του θα υπάρχουν φωτισμένα κύματα.
"Το καραβάκι αυτό θα είναι πραγματικά μια ευχάριστη χριστουγεννιάτικη νότα για το λιμάνι μας και σίγουρα θα δώσει χαρά σε όσους ντόπιους και επισκέπτες θα το αντικρύζουν λαμπερό να τους καλωσορίζει" τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία τονίζει πως το φωτεινό στολίδι πιθανότατα θα τοποθετηθεί στην παλιά προβλήτα (φάρος), ώστε να μπορεί να είναι ορατό στο μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής ζώνης.
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ομόφωνα ενέκρινε τη μεταφορά του καραβιού από τη Ναύπακτο καθώς και τις εργασίες σύνδεσής του σε παροχή ρεύματος, ενώ παράλληλα θα αντικατασταθούν στο ανατολικό τμήμα της λιμενικής ζώνης, 10 καμένες λάμπες, δύο γλόμποι από κολώνες φωτισμού και ο προβολέας μέσα στο λιμάνι.

Πηγή: http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=11444:2012-12-06-20-18-51&catid=1180&Itemid=1393

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου